Fup og fakta om lune boller, stramme underhylere og sædkvalitet

Mørkegrå boxershorts i microfiberHos mellem 1/3 og halvdelen af alle par der har problemer med at få børn, kan årsagen findes i manglende sædkvalitet (hos manden, that is).

Der har i mange år hersket en konstant debat om, hvorvidt det nedsætter sædkvaliteten at gå i tætsiddende underbukser fremfor at gå med møllen (fynsk slang for numse) bar eller bruge løse boxershorts (dem der fluffer og blafrer i vinden samt buler ud under tøjet).

Nu har jeg kigget lidt på tingene, så vi lige kan få slået fast (eller kan vi?), hvor stor en effekt sauna-stisk varme i klunkeriet har på evnen til at producere brugbar sæd.

Høj varme påvirker sædkvaliteten

Der er ifølge videnskaben ingen tvivl om, at høj varme påvirker sædkvaliteten i negativ retning. Testikeltemperaturen skal helst holdes lavere end kroppens gennemsnitlige temperatur. Det er også derfor, mænd er skabt med dingleværket hængende frit fra kroppen: så der kan komme luft til juvelerne – simpelt, ikke?

Bonusinfo: Hvis der sker testikel overheat, tager det ca. 10 uger, før sædkvaliteten er tilbage på normalt niveau

Bonustip: Hvis du er bange for, at solen varmer dine sorte boxershorts, så køb da et par af de friske blå eller frække røde.

Hvor slemt er det med stramme boxershorts?

Undersøgelser påviser en sammenhæng mellem varme testikler, brug af tætsiddende boxershorts samt nedsat sædkvalitet. Disse undersøgelser er dog foretaget under ekstreme forhold, hvor deltagerne blev iført specialdesignede boxershorts 14-16 om dagen i en måned. Disse boxershorts tvang juveler og pivtøj helt tæt på kroppen uden mulighed for at ånde. Helt som videnskaben allerede har konkluderet, så var sædkvaliteten i denne testgruppe markant nedsat.

Glade testikler med boxershorts fra fiberwear.dkHvor slemt er det med almindelige boxershorts?

Der er ikke udbredt enighed om, at brug af almindelige boxershorts (tætsiddende) har en bemærkelsesværdig påvirkning på sædkvaliteten i forhold til mange andre ting. Forskere fremhæver mange mulige årsager til lav sædkvalitet, som fx overvægt, medicin, stillesiddende arbejde, stress (hos personen, ikke hos mini-me), indtag af stoffer og nikotin, overvægt, mobilstråling (ja, tænk du lige lidt over den…) og meget mere.

Men tør jeg nu købe boxershorts i microfiber fra fiberwear.dk?

Ja for pokker! De boxershorts du finder på fiberwear.dk indeholder 10% elastan og tillader derfor en behagelig motionering af koglerne. Samtidig tillader elastan at der kommer luft til herlighederne, så du kan roligt bestille fx 8 par boxershorts til kun 299 kr.

Jeg har flere tilfredse kunder, der oven i købet har valgt at bruge dem til sport, fordi de synes, at de både er behagelige at have på samt gode at svede i.

Så hvis du er i tvivl om, hvorvidt dine nuværende, varme, slidte og trætte bomuldstrusser er truende for den globale reproduktion, så hop ind og shop et par (eller 4 eller 8…) i microfiber.

Kildehenvisninger:
http://www.webmd.com/infertility-and-reproduction/features/male-infertility-facts?page=2
http://www.couriermail.com.au/news/queensland/fertility-expert-dispels-myth-of-boxers-over-briefs-for-higher-sperm-count/story-fnihsrf2-1226745877077
http://www.webmd.com/infertility-and-reproduction/features/boxers-vs-briefs-increasing-sperm-count
http://fivethirtyeight.com/features/men-those-tightie-whities-really-are-killing-your-sperm-count/